Søhavenyt nr. 76

Søhavenyt nr. 76

Referat fra bestyrelsesmøde i

Grundejerforeningen Søhaven

den 26. januar 2016

 

 

Tilstede: Søren nr. 4, Mette nr. 28, Jacob nr. 20, Wagn Erik nr. 3, Poul nr. 8

Referent: Mette

 

Mødet blev afholdt på Jonstrup gl. Købmandsgård – efter en dejlig middag.

Siden sidst

<![if !supportLists]>·         <![endif]>Fastelavn
For første gang i Søhavens historie er året fastelavnsfest blevet aflyst. Vi håber på at traditionen genoptages næste år.

<![if !supportLists]>·         <![endif]>Is på søen
Bestyrelsen har opsat et skilt ved søen, om at færdsel på isen er forbudt.
I januar havde vi et par dejlige frostdage, hvor isen kunne bruges til skøjteløb og glidebaner.
Bestyrelsen har besluttet, at der fremover bliver sat en pose over skiltet, når isen bedømmes til at være sikker. Dette kræver, at bestyrelsen selv eller en beboer måler isen til at være mindst 13 cm.

<![if !supportLists]>·         <![endif]>Asfalt
Vi efteråret 2016 vil bestyrelsen indhente vurdering/tilbud fra 2 uafhængige firmaer på renovering af asfalten på vores veje.
Beslutning om renovering vil blive truffet på baggrund af disse vurderinger.

Økonomi

<![if !supportLists]>·         <![endif]>Regnskab
Regnskab for 2015 er nu afsluttet og årets resultat bliver et beskedent underskud på kr. 4.025 kr. Underskuddet skal sammenholdes med et budgetteret underskud på kr. 13.000 kr.
Det gode resultat skyldes en mild vinter.

<![if !supportLists]>·         <![endif]>Budget 2016
Bestyrelsen har fastlagt budget for 2016.

Indkomne sager

<![if !supportLists]>·         <![endif]>Nilan eftersyn
NILAN varmepumpeeftersynet først kommer i april måned 2016.

<![if !supportLists]>·         <![endif]>Udendørslamper
Bestyrelsen (Wagn Erik) har modtaget et tilbud fra Hareskov Elektric på udskiftning og opsætning af nye udendørslamper/spots.
Tilbuddet fremlægges på generalforsamlingen.
Bestyrelsen anbefaling vil være, at man enten renoverer eksisterende lamper eller opsætter spots.

<![if !supportLists]>·         <![endif]>Generalforsamling
Generalforsamling afholdes tirsdag den 15. marts i Højgårdshavens lokaler.
Invitation udsendes omkring 10. februar.

<![if !supportLists]>·         <![endif]>Sidste nyt fra YouSee:
TDC Privat og YouSee sammenlægges 1. juli 2016 under navnet YouSee.
NB! De analoge tv-signaler slukkes d. 9. februar 2016. Det drejer sig om 23 kanaler i YouSee´s 3 tv-pakker. Alle tv-kanalerne forsætter og kan forsat ses i en digital udgave. En ny kanalsøgning kan være nødvendig.

I perioden 15. februar – 10. marts 2016 flytter nogle kanaler plads. Når endelig placering er på plads lægges ny kanaloversigt op på vores hjemmeside.

  • Generalforsamling i Værløse Varmeværk
    Vores udsendte bestyrelsesmedlem Søren, som er blevet andelshaver i Værløse Varmeværk, har deltaget på generalforsamling i Værløse Varmeværk (jf. mail udsendt til alle beboere den 13. januar).

    Hermed Kort referat fra varmeværkets generalforsamling d. 28-01-2016 i Galaksen.

    En langvarig og dramatisk generalforsamling i Værløse Varmeværk (VVV) d. 28. januar blev afholdt i en næsten fyldt teatersal i Galaksen.
    Dagsordenens punkt 5b. – om at få mandat til indgåelse af ny aftale med Vestforbrænding (VF), om delvis overtagelse af den daglige drift af VVV´s anlæg. Dette ville medføre en besparelse på anslået 5 mio. om året grundet ændret tarifsystem, hvor VF ikke opkræver målerleje, m² afgift og nedkølingsafgift. Dette kommer småforbrugerne, som os til gode, da omkostningerne så fordeles på selve varmeforbruget.

    VVV skulle forsat have ansvaret for varmeleverancen og servicere kunderne. Denne serviceomkostning skulle opkræves sideløbende (2 fuldtidsansatte, bestyrelsen og driften kostede i 2015 jf. regnskabet ca. 1,7 mio. kr.). VVV skal i perioden indtil 1. oktober 2018 også opkræve udestående, for det særlige indskud for Ryget Skovby på 98,75 kr. pr. m². Beløbet forfaldt d. 11. oktober 2010, eller kunne afdrages over 8 år med et årligt tillæg på 16,25 kr. pr. m².
    Der var en livlig debat om de 3 modeller, hvor et bestyrelsesflertal havde valgt, at indstille model 2 til afstemning på årets generalforsamling. Der blev spurgt grundigt ind til baggrunden og forskellen i besparelserne i de 3 modeller:

<![if !supportLists]>1.    <![endif]>Genforhandling af eksisterende aftale med VF – skønnet besparelse på ca. 1 mio. kr. årligt.

<![if !supportLists]>2.    <![endif]>VVV forsætter, men VF overtager delvis driften – skønnet besparelse på ca. 5 mio. kr. årligt.

<![if !supportLists]>3.    <![endif]>VVV nedlægges og VF overtager det hele – skønnet besparelse på ca. 7,5 mio. kr. årligt.

Formandens fremlæggelse og særdeles besvarelsen på de stillede spørgsmål var uklare og ikke tilfredsstillende, så i pausen trak bestyrelsen forslaget tilbage, og præsenterede et mindre omfattende ændringsforslag med næsten samme ordlyd. I første linje var ordlyden, bemyndigelse til at ”indgå en aftale” ændret til ”forhandle en aftale” – hvilket jo er en helt anden sag, da det så igen skal forelægges general-forsamlingen. Ændringsforslaget blev vedtaget med 167 stemmer for og 45 stemmer imod.


Under valg af bestyrelsesmedlemmer (for småforbrugere) opstillede en ny mand Morten Christensen til kampvalg mod de gamle, hvoraf den ene var formanden Torben Lindved. Efter en skriftlig afstemning, blev der nyvalg til Morten Christensen (101) og genvalg til Henrik Kaltoft (89). Den siddende formand Torben Lindved (74) måtte se sig slået, efter 34 år i bestyrelsen – fældet af et dårligt gennemarbejdet forslag.

 

Næste møde: Aftales efter generalforsamling.

 

Download (PDF, 289KB)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *