Søhavenyt nr. 77

Søhavenyt nr. 77

Referat fra bestyrelsesmøde i

Grundejerforeningen Søhaven

den 21. april 2016

 

Tilstede: Søren nr. 4, Mette nr. 28, Jacob nr. 20, Wagn Erik nr. 3, Poul nr. 8

Referent: Mette

Mødet blev afholdt hos Wagn Erik.

 

Siden sidst

·         Opfølgning på generalforsamling Referat fra generalforsamling samt beretning kan findes på vores hjemmeside.

·         Konstituering af bestyrelsen Bestyrelsen har konstitueret sig således: Formand: Wagn Erik nr. 3 Kasserer: Søren nr. 4 Sekretær: Mette nr. 28 Medlemmer: Poul nr. 8 og Jacob nr. 20. Wagn Erik er desuden blevet valgt som formand for Den Fælles Grundejerforening for Ryget Skovby (DFGRS). Tillykke med valget

·         Affaldsordning Der har været en del forvirring vedr. den nye affaldsordning i Furesø. Enkelte beboere i Søhaven har modtaget en folder fra kommunen, mens resten intet har hørt. Kommunen har udmeldt, at den nye ordning (der vist i øvrigt er frivillig) kun tilbydes til villa-ejere i første omgang. WE har kontaktet kommunen for at afklare om vores bebyggelse betegnes som villa-kvarter. Svar udestår. Den fælles grundejerforening har sendt høringssvar til kommunen. Heri fremføres ønske om, at man i stedet for at opstille 3 grimme plastik-skraldespande ved hver parcel, bevarer muligheden for at have lokale mindre container-pladser, hvor man kan aflevere flasker, aviser mv. Bestyrelsen afventer afklaring fra kommunens side, før vi gør mere. Hvis det ender med, at hver parcel skal have 1-3 plastik-skraldespande hver, vil bestyrelsen overveje en fælles løsning på afskærmning el.lign. for at bevare et ensartet udseende i bebyggelsen.

·         Nye havemøbler til fællesarealer Bestyrelsen kigger efter gode tilbud på nye havemøbler til fællesarealer. Der er mange krav, der skal opfyldes: de skal være flytbare, men dog ikke så lette at de blæser væk, det skal være borde og bænke, men de skal også gerne være gode at sidde ved. Et ekstra plus, vil være hvis de også fremover kan bruges i vores festtelt, da rektangulære er mest praktiske.

 

Økonomi

·         Budget Det reviderede og godkendte budget er lagt på hjemmesiden.

·         Indkøb Bestyrelsen har indkøbt en luftkompressor (det er sådan, der kan pust luft i f.eks. trillebørsdæk samt en evt. gummibåd). Herudover har vi investeret i en mos-vertikalskærer til kr. 800,- (som Thorsten på fineste vis har demonstreret). Den kan udlånes fra skuret, hvor den bor sammen med øvrigt fælles udstyr, som:

Højtryksspuler med flise- og kloakrenser, selvkørende benzin plæneklipper, pælebor og lilla selskabs-duge. Ved udlån skriv dig venligst på den ophængte liste, så vi ved hvor materiellet befinder sig.

Kommende indkøb: en tre-i-en buskrydder med benzinmotor (kan anvendes som hæk-klipper, buskryder med skær, buskryder med snor).

Indkomne sager

·         Nilan eftersyn NILAN eftersyn en vel gennemført med stor tilslutning (96,42 %). Flere huse har behov for endnu et besøg – dette aftales selvstændigt mellem den enkelte husstand og leverandøren. Vores uovertrufne nøgle-service team (Søren og Poul) er dog behjælpelige endnu en gang.
Vores anlæg er nu små 20 gamle og belastet af mindst 4-5 timers interval kørsel i døgnet. I de første 10 år uden filter før ventilator og ”køleelement”, som de fleste fik eftermonteret ifbm. servicebesøg. Ydermere har mange af NILAN anlæggene eller er forsat koblet samme med emhætten, så fedt og os også suges ned i NILAN anlægget, hvilket tydeligt kan ses på ventilatoren og ”køleelementet”. Fedt og støv sætter sig på ventilatorens vinger, som efterhånden blokerer for luftindtaget, hvilket bevirker at anlægget kører mindst dobbelt så lang tid for at varme vandet op.
Det er meget let at kontrollerer om anlægget kører tilfredsstillende:

1.       Sørg for at NILAN anlægget kører (suger ud)

2.       Læg et A4 papirark i håndfladen og før hånden op til hvert luftindtag i loftet, hvor papiret gerne skulle kunne blive siddende fast over luftindtaget i loftet.

3.       Hvis det ikke virker, så stil ventilatoren op på stilling 4, i skabet under NILAN anlægget og gentag papirprøven. Nu skulle papiret gerne kunne suges op og holdes fast af suget. Det tyder på, at ventilatoren ikke suger optimalt på trin 1-2, og trænger til rensning eller en udskiftning.

 

·         Udendørslamper På generalforsamlingen blev følgende besluttet: Vi ønsker at bevare et ensartet udseende i bebyggelsen og herfor henstiller vi til, at man vælger en af følgende løsninger:

o   Behold de gamle lamper – disse kan evt. omlakeres, hvilket dog er en noget omstændelig proces. En fælles arbejdsgang kunne være en mulighed, hvis 4 – 5 var interesseret – Søren vil gerne være tovholder i projektet.

o   Opsæt spot i udhæng og carport

o   Opsæt nye lamper af typen ‘Homann M2 Væg’ i farve Hvid. Pris ca. 2.995.

De 3 muligheder kan også kombineres (f.eks. spot i carport og lamper ved hoveddør). Hareskov Electric tilbyder 10 % på arbejdslønnen ved henvendelse fra mere end 3 beboere.

 

·         Vedligeholdelsesdag Årets første vedligeholdelsesdag afholdes søndag den 22. maj. Særskilt indkaldelse er udsendt.

·         Sidste nyt fra YouSee:
Der sker rigtig meget på YouSee fronten og bestyrelsen modtager mange mails og tilbud. Der falder snart dom i sagen, om det er slut med tvungen til at modtage sit TV-signal gennem en kollektiv aftale via boligselskab eller grundejerforening. Dvs. at man som beboer måske ikke behøver at være tvunget kunde hos YouSee, selvom grundejerforeningen har valgt dette selskab (står også i vores vedtægter). Man skal dog forsat være med til at betale til eventuelle fællesudgifter til fællesanlægget f.eks. kabler i jorden og til administration. YouSee har netop lanceret en ny og forbedret tv-boks med flere tunere som de tilbyder, at den enkelte husstand kan leje den nye YouSee tv-boks til 30 kr. pr. måned (normal pris en er 99 kr.).

Efter bestillingen, kan den afprøves for 0 kr. den første måned.

Dette favorable tilbud kræver, at GF Søhaven forlænger vores forsyningsaftale på tv-signal fra YouSee yderligere 24 måneder, med en allonge til nuværende kontrakt. Dog ændres opsigelsesfristen fra nuværende 6 måneder til 12 måneder.

Bestyrelsen vurderer, at det ikke er muligt at finde et tilsvarende billigere tilbud, og har besluttet at indgå det nye kontrakttillæg.

Yderlige tilbud er på mobiltelefoni til foreningspris, hvor der ved kontraktindgåelsen dog skal være mindst 30 % tilslutning. Lokkemidlet skulle være opsparing af point til køb af nye mobiltelefoner hos YouSee. De mangler dog stadig lidt fri data i udlandet i deres mobilpakker, men det skulle komme.

Ligesom det er muligt at indgå foreningsaftale om bredbåndsløsninger (Internet). I kan læse mere på deres hjemmeside.

·         Knækkede træer i søområder bag Søhaven Vinterens tunge snefald har været hård ved mange træer rundt om søerne bag vores bebyggelse. Mange steder er nye stier blevet dannet, pga. væltede træer/grene. Jacob tager kontakt til kommunen for hører om de har planer for oprydning.

 

Næste møde: Tirsdag den 6. september hos Søren.

 

Download (PDF, 302KB)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *